zaterdag 2 januari 2021

Op zoek naar inspiratie....Galla Grotto

Galla Grotto is een van oorsprong Russische dame die al een poosje in Frankrijk woont en prachtige quilts maakt. 




Voornamelijk van vrouwen en dan nog vaak van vrouwen gezichten die op een iconische manier zijn weergegeven. Ze gebruikt vele stoffen in diverse kleuren maar toch is het altijd een harmonisch geheel.




Aan het detail van dit ook zie je hoeveel kleuren er alleen al in het oog weergegeven zijn. Eigenlijk zoals een schilder zijn gezichten opbouwt zie je dat hier ook in stoffen. Waarbij niet alleen de stoffen maar ook de manier van doorquilten weer iets extra's bieden.


 


De vlakverdeling doet wat kubistisch aan maar er zijn ook volop rondingen in het werk te vinden. Ik vind dat erg knap als je een gezicht zo weet weer te geven. Zoveel vormen, stoffen en kleuren en toch overduidelijk een gezicht.





In bovenstaand portret is juist niet het gezicht maar de achtergrond, het haar en de kleding in vlakken verdeeld, weer heel anders maar toch wel duidelijk met haar signatuur.



           

Ook hoedjes zijn vaak afgebeeld op haar werkstukken en ook op bovenstaande foto is goed te zien dat zowel de vele lapjes stof als het quiltwerk verschillende accenten  krijgen.

Ze exposeert regelmatig op grote tentoonstellingen en ik zou graag eens een werkstuk in het echt zien. Ik heb ook wel eens nagedacht over de workshops die zij in Nederland geeft maar het is er tot nu toe nooit van gekomen.

Wil je meer van haar zien? Google maar eens op haar naam op het internet of op facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...