vrijdag 29 januari 2021

De stoofpeertjes flammenküchen met geitenkaas....

 Begin van de maand kon je HIER al lezen over ons plan om steeds uit een ander kookboek te gaan eten. Eén boek dat dus die maand centraal staat.

Hoe ging het deze maand?



We maakten uit het boek van JAMIE OLIVER de "supersalade voor na het sporten" die we niet nuttigde na het sporten maar op een zondagavond combineerden met een kopje soep. Hij was lekker en de quinoa weer eens wat anders. Er waren veel ingrediënten voor nodig maar wat overbleef gebruikte we een paar dagen gewoon door de ijsbergsla. Verder stonden er nog meer lekkere recepten in die voor een later tijdstip moeten wachten omdat het bedoeld is voor bij  een zomerse barbecue of  een verjaardagsgebakje terwijl je geen visite hebt niet handig. 

Maar toch wil ik een ander recept delen wat we wel regelmatig gemaakt hebben en dat komt van de site van BRENDA KOOKT: Flammenküchen met stoofpeertjes en geitenkaas.

Simpel, verassende smaakcombinatie en makkelijk te maken.

Oh en flammenküchen is de Duitse versie van de pizza en net zo veelzijdig te beleggen...

Wat heb je nodig?


Een kant en klaar flammenküchen deeg van tante Fanny

2 grote  uien

2 eetlepels bruine basterdsuiker

restantje al bereide stoofpeertjes ( 3 á 4 halve peertjes zijn genoeg)

75 gram geitenkaas

paar takjes tijm 

handje pijnboompitjes

1 ei



Bak de uien in een klein beetje boter samen met de basterdsuiker ongeveer 15 minuten tot ze goed gekarameliseerd zijn.  Verdeel ze over het deeg dat je uitgerold hebt over een bakplaat. De randjes heb je een beetje naar binnen gevouwen zodat een opstaand randje ontstaat. Verdeel de klein gesneden stukjes stoofpeer over het deeg evenals de geitenkaas en de pijnboompitjes. Strooi hier de baadjes van de tijm over. Bestrijk het opstaande randje met een kwastje met een geklutst eitje . Zo ziet het er dan uit:




Plaats de bakplaat bij 180 graden in een voorverwarmde heteluchtoven en bak het 20-30 minuten.
In het recept stond 30 minuten maar na 20 minuten zag het erbij mij al zó uit en was het gaar:



De smaakcombinatie is verrassend en dat viel goed in de smaak!

Bovendien is dit recept vegetarisch en dat kwam goed uit want het streven van mij is dit jaar minder ( vaak) vlees te gaan eten en dit recept past daar prima bij!


En volgende maand?


Van de week kocht ik de ovenbijbel van CHICKS LOVE FOOD.

Uit dit boek heb ik al meerdere gerechten gemaakt omdat een dochter van mijn vriend dit boek al had en er erg enthousiast over was. Ze stuurde af en toe een foto van haar resultaat samen met het recept. Nu kocht ik het zelf. In het kader van #steunjeboekhandel en kan er dus nu zelf ook mee aan de slag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...