Begin van de maand kon je HIER al lezen over ons plan om steeds uit een ander kookboek te gaan eten. Eén boek dat dus die maand centraal staat.
Hoe ging het deze maand?
We maakten uit het boek van JAMIE OLIVER de "supersalade voor na het sporten" die we niet nuttigde na het sporten maar op een zondagavond combineerden met een kopje soep. Hij was lekker en de quinoa weer eens wat anders. Er waren veel ingrediënten voor nodig maar wat overbleef gebruikte we een paar dagen gewoon door de ijsbergsla. Verder stonden er nog meer lekkere recepten in die voor een later tijdstip moeten wachten omdat het bedoeld is voor bij een zomerse barbecue of een verjaardagsgebakje terwijl je geen visite hebt niet handig.
Maar toch wil ik een ander recept delen wat we wel regelmatig gemaakt hebben en dat komt van de site van BRENDA KOOKT: Flammenküchen met stoofpeertjes en geitenkaas.
Simpel, verassende smaakcombinatie en makkelijk te maken.
Oh en flammenküchen is de Duitse versie van de pizza en net zo veelzijdig te beleggen...
Wat heb je nodig?
Een kant en klaar flammenküchen deeg van tante Fanny
2 grote uien
2 eetlepels bruine basterdsuiker
restantje al bereide stoofpeertjes ( 3 á 4 halve peertjes zijn genoeg)
75 gram geitenkaas
paar takjes tijm
handje pijnboompitjes
1 ei
De smaakcombinatie is verrassend en dat viel goed in de smaak!
Bovendien is dit recept vegetarisch en dat kwam goed uit want het streven van mij is dit jaar minder ( vaak) vlees te gaan eten en dit recept past daar prima bij!
En volgende maand?
Van de week kocht ik de ovenbijbel van CHICKS LOVE FOOD.
Uit dit boek heb ik al meerdere gerechten gemaakt omdat een dochter van mijn vriend dit boek al had en er erg enthousiast over was. Ze stuurde af en toe een foto van haar resultaat samen met het recept. Nu kocht ik het zelf. In het kader van #steunjeboekhandel en kan er dus nu zelf ook mee aan de slag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten