dinsdag 13 april 2021

Dit recent verschenen boek lachte me toe en ik werd getriggerd door de wat mysterieuze voorkant.
Over Japan weet ik niet veel en al helemaal niet over de situatie van Japanse meisjes en de Amerikaanse soldaten die daar gevestigd waren.




Maar dit verhaal is niet alleen maar een liefdes geschiedenis. Het geeft een mooi tijdsbeeld en de rituelen van de Japanse cultuur. De vrouwelijke hoofdpersonen zijn krachtige vrouwen die mede door de tijdsgeest en hun cultuur gestuurd worden door gebeurtenissen die niet altijd voor de hand liggende keuzes veroorzaken.


De tekst van de achterflap:
 Japan, 1957. De 17-jarige Naoko Nakamura wijst de man die haar vader voor haar heeft uitgezocht af en volgt haar hart: ze wil enkel trouwen met de Amerikaanse soldaat van wie ze houdt. Als gevolg van die beslissing wordt ze verstoten door haar familie, omdat de schande van een huwelijk met een buitenlander te groot is. Maar als haar geliefde niet terugkeert van een missie en zij zwanger blijkt, kan ze nergens terecht. Haar vader is onverbiddelijk: ze mag enkel terugkomen naar huis als ze het halfbloed kind dat ze draagt opgeeft...

Amerika, nu. Tori Kovac zorgt voor haar vader in zijn laatste dagen als ze een brief vindt die haar leven op zijn kop zet, en die duizenden vragen oproept over haar vader, over hun familie en over wat ze dacht te weten. Ze gaat op zoek naar antwoorden, een zoektocht die naar Japan leidt.... 



Ik vond het een mooi boek. Em omdat de verhaallijnen in tijd steeds dichter bij elkaar komen lijkt het al snel duidelijk hoe de vork in de steel steekt. Niets is echter minder waar en daar komt het mysterieuze in het verhaal de hoek om kijken. En blijkt het toch weer heel anders in elkaar te zitten dan je denkt. En toch dat onvoorspelbare maakt het een erg mooi boek. Ik las het met veel plezier en leerde weer nieuwe dingen. Want hoewel een deel van het verhaal fictief is, is er toch ook veel gebaseerd om bestaande, echte verhalen. 

 



Ana Johns schreef met dit debuut een verhaal dat mysterieus, ontroerend en ook diepgang kent. 


 

11 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...