dinsdag 6 april 2021

Leven of dood.... Topthriller van Michael Robotham

Je hebt thrillers en thrillers maar dit exemplaar : Leven of dood van Michael Robotham, viel bij mij wel erg in de smaak! 

Het zit vernuftig in elkaar en iedere keer wordt er een klein tipje van de sluier opgelost. Het verhaal wordt vertelt vanuit drie perspectieven: die van hoofdrolspeler Audie Palmer, zijn medegevangene en maatje in de bak Moss Webster en tenslotte Desiree Furnes en politieagente die zo klein als ze is, en daardoor steeds bespot wordt, haar mannetje staat. Het speelt zich af in zowel het heden als in het verleden in het geval van Audie en dat maakt dat het verhaal beetje bij beetje ontrafelt wordt. Over getuigen die de verhalen niet meer kunnen vertellen en getuigen die monddood gemaakt worden. Misbruik van macht en goedgelovigheid. 


Tekst van de achterflap:

Audie Palmer zit tien jaar gevangenisstraf uit voor een gewapende overval waarbij vier mensen omkwamen. Zeven miljoen dollar is nooit teruggevonden. Alleen Audie weet waar het geld is.

In de gevangenis is hij geslagen, neergestoken en bedreigd doorbewakers en medegevangenen die allemaal op het geld uit zijn.
Maar dan verdwijnt Audie de dag voor hij vrijkomt. Iedereen jaagt op hem, maar Audie heeft één doel: hij moet een leven redden voor
het te laat is...


Michael Robotham (Casino, Nieuw-Zuid-Wales, 1960) is een Australische thrillerauteur en journalist. In de laatste functie reisde hij veertien jaar lang de wereld rond en zijn artikelen verschenen in diverse Britse, Amerikaanse en Australische kranten en tijdschriften. Als ghostwriter schreef hij vijftien autobiografieën van beroemdheden, waaronder politici, popsterren en sportmensen. Twaalf van deze boeken belandden op de Sunday Times bestsellerlijst.


Hij heeft een reeks van 8 boeken geschreven met Psycholoog Joseph O'Loughlin in de hoofdrol. Deze heb ik nog niet gelezen. Zijn nieuwste boek, Meisje zonder leugens, deel twee met Evie Cormac in de hoofdrol, verscheen in 2020.


 Quote van Robotham bij presentatie van dit boek: 

Leven of dood is een thriller, een liefdesgeschiedenis en een les in nooit de hoop verliezen. Dit boek is heel speciaal voor mij. Het is mijn tiende en ik voel dat ik was voorbestemd het te schrijven.”

Ik ben zeker van plan om meer van deze auteur te lezen want dit was echt een top boek! 

Ps: aan de foto kun je wel zien dat dit een geslaagd boek was voor een lang paasweekend...

7 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...