dinsdag 13 oktober 2020

Wandellust..... boek van Twan Huys

 Na een moeilijk jaar ( het RTL late night debacle)  besloot Twan Huys ( Sevenum, 24 maart 1964) zich te storten op een hobby die hem al van kinds af aan ontspant en rust geeft: wandelen in de natuur.




Hij schreef er een leuk boek over dat je mee op stap neemt

Het boek is verdeeld over een flink aantal wandelroutes en bijbehorende verhalen. 

Soms loopt hij alleen, soms met vrienden of mensen die hem inspireren. Hij interviewt die personen, Jane Goodall, Geert Mak bijvoorbeeld of leest een toepasselijk stuk uit hun boek voor.



Als klein kind trok hij er al op uit met Bets en Frits, zijn ouders en werd hem de liefde voor de natuur bijgebracht in Limburg. Uiteraard komt ook bij hem een moment als jong kind dat hij lopen saai vind en het als verplicht uitje ziet op de zondag middag wat hij met de nodige tegenzin ondergaat.  Niet lang daarna gaat het roer om en ziet hij de schoonheid en brengt het hem rust en vooral veel plezier. Oefenend met een gekregen cassettebandje leert hij alle vogelgeluiden in Nederland.

En dat maakt het boek ook zo leuk om te lezen of te luisteren. Je herkent misschien een paar gebieden waar je ook gelopen hebt, deelt met hem de passie voor het wandelen of  bent geïnteresseerd en de mensen met wie hij wandelt.

Ik luisterde het boek deels thuis, deels in de auto maar ook, en dat is extra leuk, al wandelend in het bos waar ik ondertussen mijn ogen de kost gaf aan alle paddenstoelen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...