dinsdag 27 oktober 2020

De Olijfboom van Lucinda Riley...

Hoewel anders van opzet, is dit toch weer een prachtig boek 


 

van Lucinda Riley, die in Nederland doorbrak met haar Zeven zussen serie.

Riley laat dit boek hoofdzakelijk afspelen op Cyprus en heel af en toe in Engeland en het speelt zich niet af in twee tijden die uiteindelijk bij elkaar komen. Wel is er natuurlijk een verhaal en gebeurtenis in de jeugdjaren van hoofdpersoon die voor de nodige vraagtekens en verhaallijnen zorgen. Ik vond de karakters in het boek mooi uitgewerkt en vooral die van zoon Alex die hoogbegaafd is.

Dit is de tekst van de achterflap:

Tijdens een zwoele zomer in Cyprus wordt de jonge Helena voor het eerst in haar leven verliefd. Nu, vierentwintig jaar later, erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en ze besluit de zomer in Cyprus door te brengen met haar gezin.
Maar zodra ze in het huis aankomt, wordt ze herinnerd aan de geheimen die ze destijds op het eiland heeft achtergelaten. Haar man, William, en haar zoon, Alex, weten niets van haar verleden.
Een toevallige ontmoeting met haar jeugdliefde zorgt voor een botsing tussen Helena's verleden en het heden, wat grote gevolgen heeft voor haar gezin. De dertienjarige Alex zoekt naar antwoorden en Helena weet dat ze niet langer kan weglopen voor de waarheid.


lucinda riley

Dit boek zorgt voor ruim 400 bladzijden leesplezier. Hoewel er een romantisch verhaal ten grondslag ligt doe je het boek te kort door het als romannetje te duiden. Dit komt mede door de karakters en de wendingen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...