dinsdag 20 oktober 2020

Gespleten.... boek van Karin Slaughter

Gespleten is een vrij recente (2018) thriller van Karin Slaughter en een stand alone.




 Met zoals vertrouwd bij deze schrijfster veel personages en veel losse eindjes die op het eind bij elkaar komen. Wat ik wel verwarrend vond is de diverse namen en bijnamen van verschillende personen. Soms duidelijk uitgelegd waarom maar meestal verwarrend in de tijdlijn. Zo wordt de naam Andy als afkorting gebruikt voor een huidige vrouwelijke hoofdpersoon als een mannelijke in de verleden tijd. Misschien is de schrijfwijze verschillend maar met een luisterboek heb je daar niet zoveel aan.

Tekst van de achterflap:

Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Ze weet dat Laura een onopvallend maar tevreden bestaan leidt en nooit iets voor haar verborgen zou houden.
Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura elke week lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag verandert in een bloedbad, ziet Andrea een heel andere kant van haar. Een kant die mijlenver verwijderd is van de kalme zachtmoedigheid die ze van haar moeder kent. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea.
Dan blijkt dat de schutter het op haar moeder gemunt had. De politie wil weten waarom, maar Laura weigert elke medewerking. Ze vraagt Andrea zelfs om haar te helpen allerlei sporen uit te wissen. Zo ontdekt Andrea dat haar moeder zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is.
Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En kun je iemand nog vertrouwen als die een volslagen vreemde blijkt te zijn – ook als diegene je moeder is?


Ik vond het een goed boek maar moest er behoorlijk inkomen en dat heeft te maken met de eerder beschreven personage bijnamen.

Karin Slaughter

Het is niet het eerste boek dat ik van deze schrijfster gelezen heb maar er zijn er zoveel dat ik nog lang niet alles gelezen heb. Er verschijnen zeker twee boeken per jaar en haar eerste boek verscheen in 2001 ( Nachtschade) dus reken maar uit! Er zijn ook veel reeksen zoals de Grant Country reeks met Sara Linton in de hoofdrol en de Will Trent reeks waar dit jaar het tiende deel ( Verzwegen) van verscheen. Er valt nog veel te lezen dus van Slaughter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...