zaterdag 28 november 2020

Weer eens wat anders....een pastinaak- wortelsoepje

 Er zijn soepjes die je vaak eet, en soepjes die je zo af en toe eens neemt voor de afwisseling.



Dit is zo'n voorbeeld: de pastinaak- wortelsoep.

Je maakt een soep en een topping.

                   

De ingrediënten:

1 ui

390 gram pastinaak

1 teentje knoflook 

1 sinaasappel

1 prei

1 wortel

een paar takjes peterselie

5 eetlepels olijfolie

1200 ml water

2 groentebouillonblokjes

3-4 eetlepels geraspte (oude) kaas


                     


Maak de groente schoon: pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil de pastinaak en de wortel  en snij in stukjes. Snijd het witte deel van de prei in ringen. Hak de peterselieblaadjes fijn. 


                     


Was, boen en rasp de schil van de sinaasappel. Pers de sinaasappel uit.


Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Ca. 3 minuten zonder het te laten verkleuren. Schep voor de topping 1 eetlepel van het ui mengsel uit de pan. Fruit hierna de prei mee met het overige ui- knoflookmengsel. Voeg 1200 ml koud water toe en breng dit aan de kook. Voeg de bouillonblokjes, de pastinaak en de wortel toe en laat dit afgedekt 10-12 minuten zachtjes koken tot de pastinaak gaar is.

Pureer de soep met een staafmixer.

Voeg de sap van de sinaasappel toe aan de soep.

Nu de topping:

meng 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel gefruit uienmengsel, de sinaasappelrasp, de fijn gehakte peterselie, de geraspte kaas en peper tot een grof mengsel. 


Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg peper toe indien gewenst. Verdeel de soep over de kommen en garneer de soep met de topping.


Het recept komt uit zo'n zelf maak soepbox van de Jumbo







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...