dinsdag 3 november 2020

De heren van de tijd....laatste deel van trilogie van Eva Garcia Sáenz de Urturi

Je moet een beetje wennen aan de mooie maar lange namen maar als je daar aan gewend bent heb je een prachtige boeken reeks!




De heren van de tijd is het derde en laatste deel in de trilogie over Unai López de Ayala profiler bij de politie. Ook dit deel bevat veel mythische historische gebeurtenissen en is meer dan alleen een thriller. Mooie zinnen én een flinke dosis spanning dat zijn prima ingrediënten voor deze pageturner. Ondanks die elementen is het niet ingewikkeld en komen uiteindelijk alle verhaallijntjes weer bij elkaar. Naast Unai zijn alle gezinsleden weer aanwezig in het verhaal, van de kleine peuterdochter tot de wijze, verstandige 100 jarige opa. Die karakters zijn overigens mooie aanvullingen op de hoofdpersoon en hebben ieder hun eigen rol.


De achterflaptekst:


Vitoria, 2019. De roman De heren van de tijd, die zich afspeelt in de Middeleeuwen, is een groot succes. Hij verschijnt onder het mysterieuze pseudoniem Diego Veilaz.

Vitoria, 1192. De legendarische graaf Diago Vela komt thuis na een missie van twee jaar, hem opgedragen door de koning. Hij treft zijn broer aan, getrouwd met de vrouw die ooit zíjn bruid was.

In het heden krijgt Unai López de Ayala te maken met een reeks gruwelijke moorden, identiek aan beschrijvingen in De heren van de tijd. Zijn onderzoek leidt naar de toren van Nograro, een fort dat al eeuwen bewoond wordt door dezelfde familie. Gaandeweg vindt Unai in De heren van de tijd allerlei overeenkomsten met zijn eigen verleden. En deze ontdekking zal voor hem en zijn familie alles veranderen.



 

Eva García Sáenz de Urturi (1972) werd geboren in Vitoria en woont sinds haar vijftiende in Alicante, waar ze aan de universiteit werkt. Haar eerste boek heeft ze in eigen beheer uitgegeven en het werd online een grote bestseller. In Nederland is het uitgegeven door A.W. Bruna uitgevers.

Dit boek was het 52ste boek dat ik las jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...