dinsdag 10 november 2020

Kookboekenweek 2020....

 Kookboeken zijn hot!





We stoven, bakken, braden steeds meer en houden vooral van variatie.

Dat maakt, in tegenstelling tot eerdere generaties en dat we de gehaktballen en sla niet al dertig jaar op dezelfde manier maken maar steeds weer anders maken. We proberen uit, experimenteren en verbeteren en passen de recepten aan naar onze eigen wensen. Natuurlijk blijven de succesnummers maar dan nog koken we gevarieerd. 

Boeken zijn daar een bron voor maar ook internet, foodblogs en pinterest maken ons enthousiast voor onze experimenten. 

Bij mij zijn foodbloggers als Lekker eten met MarlonUit Pauline's keuken en Laura's Bakery favoriet.

Maar het kookboek "Stoven bij Janneke" thuis van Janneke Philippi  is ook van kaft tot kaft uitgeplozen en al vele recepten met smaak opgegeten.



Kookboeken verkopen in Nederland de laatste tijd ontzettend goed. In de eerste drie kwartalen van 2020 werden er vijf procent meer kookboeken verkocht ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Niet alleen tijdens, maar ook na de eerste coronalockdown gingen Nederlanders massaal aan de slag met hun kookkunsten, zo lijkt het. Na het einde van de ‘intelligente lockdown’ in juni werden er iedere maand meer kookboeken verkocht ten opzichte van dezelfde tijd in 2019. (bron AD)

                            


In de kookboekenweek werden vijf boeken genomineerd en aan de vooravond van de week werd de winnaar bekend gemaakt. 



Yvette van Boven , auteur van Home Made Basics, is tot winnaar van dit jaar uitgeroepen,

De vakjury over Home Made Basics oftewel Het Gouden Kookboek 2020: ‘Dit kookboek is compleet, met echt heerlijke, frisse, verrassende en maakbare recepten. Dit is een kookboek die Yvette op haar best uitstraalt samen met haar man Oof Verschuren. Home Made Basics is een kookboek dat van zelf koken een feestje maakt. Het is liefde voor lekker en goed eten. Dit is het kookboek dat je ook aan je kinderen wilt geven als ze het huis uitgaan. Hier wil je de dag, de maand, het hele jaar mee door.’

 De Kookboekenweek duurt van 6 tot 15 november. En in de boekwinkels vind je allerlei aanbiedingen en acties om je slag te slaan op het gebied van culinaire boeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...