dinsdag 8 december 2020

Zijderups....Robert Galbraith

Het zijn dikke pillen de boeken van Galbraith maar ze zijn echt de moeite waard!
Dit is het tweede deel, eerder las ik Koekoeksjong. Onlangs kwam deel vijf uit dus ik kan nog vooruit.



De tekst van de achterflap:

Als schrijver Owen Quine wordt vermist, besluit zijn vrouw Cormoran Strike in te schakelen. Quine is regelmatig een tijd van huis, maar deze keer is het anders. Strike komt er al snel achter dat de verdwijning alles te maken heeft met Quines laatste manuscript. Dit bestaat namelijk uit onthullende portretten van bijna al zijn vrienden en kennissen en het zou een ramp voor hen zijn als het ooit wordt gepubliceerd.

Niet veel later wordt Quine vermoord teruggevonden. De omstandigheden van zijn dood zijn zeer verdacht en geven een verontrustend kijkje in de geest van de dader. Strike en Robin bevinden zich in een race tegen de klok om een moordenaar te vinden die een wel heel uniek profiel blijkt te hebben…


 Hoewel de naam van de schrijver een man doet vermoeden hebben we hier wel degelijk met een vrouwelijke auteur van doen.


Onder het pseudoniem Robert Galbraith wilde J.K. Rowling uitproberen of het na haar succesvolle Harry Potter boeken ook zou lukken om in een ander genre succesvol te zijn. Dit eerste deel van de Cormoran Strike reeks bleek een succes! Koekoeksjong, niet echt een thriller maar meer een detective verhaalt over een oud Afghanistan veteraan die nadat hij met letsel uit de oorlog terug keerde zijn geld gaat verdienen als detective. Als zijn vriendin hem de bons geeft is hij ook nog zijn woonruimte kwijt en word zijn werkplek ook zijn huis. Hij moet dat alleen nog verborgen zien te houden voor zijn nieuwe secretaresse die via een uitzendbureau bij hem werkt. Maar gelukkig is deze dame tactvol en zeer toegewijd.

Maar ook het tweede boek blijkt een goed uitgewerkt geheel. Waarbij zowel de karakters van Cormoran als Robin verder uitgediept worden. Over de achtergrond van hem, zijn vroegere leven, komen we steeds meer te weten. Dat voegt echt iets toe aan het verhaal. En gaat het nog eens wat worden tussen die twee?
Het hangt wel in de lucht, misschien dat deel drie "het slechte pad" daar uitkomst over brengt... Helaas is dat deel niet beschikbaar op Storytel

1 opmerking:

  1. Heerlijk jou boekeninfo.
    Heb er al veel aan gehad en gebruikt.
    De humorafbeeldingen stuur ik de hele familie rond!!!!
    Allemaal enthousiast....
    vr.gr. Roswita

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...