zaterdag 5 december 2020

Wandelend op....het Speuldepad (2)

Ik wandel graag alleen maar vind het ook heel leuk om met iemand samen te wandelen. Dit keer ging collega Paul mee en omdat hij in Emmeloord woont en ik in Wilp kozen we voor een klompenpadroute tussen die twee plaatsen: het Speuldepad en als startplek kozen we voor het Landgoed Staverden.



Het is één van de 131 klompenpadroutes:  allemaal wandelingen over boerenland en landgoederen. Ze zijn goed bewegwijzerd en te vinden via een app of via folders die verkrijgbaar zijn in de buurt van de startpunten. Maar een app is wel makkelijk. Je kunt de routes downloaden maar ook off line kijken op je telefoon. Extra leuk zijn de wetenswaardigheden die daar te vinden zijn. Deze kun je van te voren ook bekijken én als je je locatiegegevens aan zet krijg je een melding als je bij het betreffende punt bent. Erg leuk!






Het Speuldepad is te lopen in 3 lengtes: 9, 13 of 16 kilometer. De route van 16 kilometer is dus op twee plekken in te korten en is bovendien in twee richtingen bewegwijzerd. Ook kun je op verschillende plekken starten en dat is ook makkelijk. In dit geval volgde we de paarse bordjes maar zagen we toch iets over het hoofd en volgden we onbedoeld een stukje de verkorte route. Toen we dat ontdekte zijn we weer omgekeerd en dat maakte dat we toch een kleine 20 kilometer liepen.




Je loopt via de buurtschappen Staverden, Leuvenum en Speuld mooie gebieden rondom Ermelo. Je loopt over heide, door bos en langs weilanden.




Onderweg zie je leemputten, grafheuvels en dansende bomen die je op de eerste foto ziet. Een heel mysterieuze indruk maakten de kromme bomen en zeker als daar het zonnetje er doorheen schijnt. 



En hoewel de meeste paddenstoelen al ver onder de bladeren  verstopt lagen waren deze nog goed te zien op een oude boomstam.





Het landgoed Staverden is prachtig! Een mooi gebouw met een mooi water ervoor. Helaas weerspiegelde er geen mooie blauwe lucht in het water.




Ondanks het dreigende slechte weer ben ik toch blij dat we die dag toch gegaan zijn. En hoewel we een buitje onderweg hadden we ook heel mooi  weer gehad en wandelen in een herfstig bos heeft toch nog wel iets extra's. 




We hébben we mooi zonnig weer gehad want toen we over de hei liepen was de lucht strak blauw. Dat maakt het plaatje nog wel erg mooi..




 Normaal zijn het alleen paarse bordjes maar deze was wel heel leuk,  Dit paaltje kwamen we in het bos tegen. Het was een leuke wandeling en ik ga zeker nog een paar klompenpad wandelingen in de buurt opzoeken. Maar ik zou het ook leuk vinden om deze wandeling in mei of juni te lopen want er zijn op de route prachtige rododendron struiken en die zou ik wel graag in bloei willen zien! En het bos in herfsttinten is mooi maar in het groen is natuurlijk ook heel mooi.


Hier vind je meer informatie: Klompenpaden

3 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's dat moet heel mooi geweest zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I cheapest printer ink

    BeantwoordenVerwijderen
  3. sustain this web page. this is a wonderful place and Im certain Ill be back in the close to long term once more.
    I recently had my websites rebuilt and i am trying to unearth new ways to make it better.Your design is quite nice and your posts are well-structured. I though that it would be nice to say I totally agree. What are your criteria? Lately Ive been following Damon Vickers, a finacial luminary from Seattle. If you havnt read his book about one global currency, you should get your

    Local IT Consultant | Refreshing Technology

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...