zondag 6 september 2020

Blomkes in de tuun....

Eind juli is onze achtertuin  veranderd van een helikopterlandingsplaat in een echte tuin.




Waren er eerst alleen maar tegels, muren en schuttingen...nu mag ons kleine achterplaatsje en heuse tuin genoemd worden. De houten schutting werd vervangen door een stalen geraamte wat nu weelderig begroeid mag worden door Toscaanse Jasmijn en Klimop. 




Ook zijn er twee bloembakken gemaakt waar heel veel verschillende planten in groeien en die in alle jaargetijden voor kleur moeten zorgen. 





En niet geheel toevallig zijn veel van die planten niet alleen uitgezocht op hun kleur of bloeiwijze maar ook omdat ze aantrekkelijk zijn voor vlindertjes en insecten.




Om nóg meer groen mogelijkheden te creëren en toch niet in te boeten op een aantal vierkante meters terras die nou eenmaal noodzakelijk zijn om fatsoenlijk met een aantal personen om een tafel te kunnen zitten zijn er drie, vlak naast elkaar geplaatste, zeer robuuste balken vertikaal in de tuin gezet. Ook hier kunnen drie klimmers hun gang gaan én zorgen ze voor diepte in een niet zo diepe tuin.


 



Al met al kan ik hier zeer van genieten en ben ik ( en ik niet alleen al kwam het initiatief om de tuin te vergroenen wel van mij!) er erg tevreden mee. 




 En mede door de warmte in die tijd en het daardoor zo noodzakelijke watergift groeit alles als een tierelier in kan in niet wachten tot het nog meer volume krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...