dinsdag 23 maart 2021

Nooit meer alleen.....thriller van Angelique Haak

Een half jaar geleden las ik voor het eerst een boek van Angelique Haak: haar debuut Een nieuw begin ( eerste deel van de trilogie met rechercheur  Jennifer Brugman) maar haar nieuwste boek is een stand alone. 






In Nooit meer alleen draait het om Emma die haar leven op de rit heeft al heeft ze een dominante moeder die het haar niet makkelijk maakt. Gelukkig heeft ze een baan waar ze veel voldoening uit haalt.

De tekst van de achterflap:
Zes vrienden, verbonden door een groot geheim... Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbare schoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A. Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…



Net als haar eerste boek vond ik dit ook erg goed. Er zijn veel mensen met een motief maar de plotwending zag ik niet helemaal aankomen. En zo hoort het ook! Anders zou het voorspelbaar zijn. Het boek stuurt je alle kanten op en geeft je als lezer ook het gevoel dat er verschillende spelers in het spel zijn die niet te vertrouwen zijn. Een onderhuids gevoel dat er iets niet klopt maar toch kun je de vinger niet op de zere plek leggen. Is dat niet heel toevallig ? Of is hij net zo bezorgd als dat hij overkomt? Kortom een boek dat het verdiend om met veel plezier gelezen te worden!



 Angelique Haak is een Rotterdamse die in 1978 het daglicht zag. Als jong meisje hield ze van dagdromen, muziek en schrijven. Het pretpakket op de middelbare school met veel talen bracht haar achteraf gezien dichter bij haar doel: schrijven! Er waren eerst andere baantjes en teleurstellingen bij uitgeverijen maar het winnen van een schrijfwedstrijd was het duwtje in de rug! In 2017 verscheen het eerder benoemde Een nieuw begin.

Wil je hier meer over lezen kijk dan HIER om te kijken wat ik eerder schreef.

Afgelopen weekend kon ik eindelijk weer een afspraak maken bij de boekwinkel!





Bij Oonk in Twello kocht ik een paar kinderboeken die bedoeld zijn om eerst zelf te lezen en daarna cadeau te doen. Want kinderboeken? Daar ben ik nog steeds gek op!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...