donderdag 4 maart 2021

Beleef de Lente...

 Afgelopen maandag gingen de camera's van beleef de lente weer van start...!

Vier a vijf maanden kun je volop meekijken hoe òf de zeearend òf de kleine koolmees zijn nest bouwt, de eieren legt, zijn jongen voert en ziet uitvliegen. En dan nog veel meer vogels op de koop toe.




Dit is niet alleen leuk, soms vermakelijk, soms triest want tenslotte worden niet alle jongen volwassen, maar ook interessant voor onderzoek. Nauwgezet wordt genoteerd, door heel veel vrijwilligers, hoeveel en wat voor prooien er door de steenuil verorberd worden. Dat geeft een schat aan informatie!


Ook minder schattige vogels, met een lage aaibaarheidsfactor, als de slechtvalk zijn toch erg mooi om naar te kijken zoals hier te zien in een samenvattend filmpje van Vroege Vogels.



En omdat niet altijd alle vogels continue op het nest zitten en er dus niet altijd iets te zien is zijn er tal van filmpjes te bekijken die eerder opgenomen is.


Waar wel vrijwel altijd iets te beleven is?

Bij daglicht in ieder geval is de camera die gericht is op de vijver. Als je het geluid ook even aanzet, want dat staat niet standaard aan, hoor je vrolijk gefluit maar zie je talloze vogels drinken en badderen.


Nieuwsgierig? Klik HIER.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...