donderdag 4 februari 2021

Vlinders doen je verlangen naar de zomer.....

Als er iets is dat mij in de koude kille wintermaanden doet verlangen naar de warmte zijn dat wel de vlinders. Ze staan symbool voor licht, warmte en lange avonden en heel veel buiten zijn.  Volop te zien op warme dagen waarin ze de vleugels spreiden om zo veel mogelijk zonlicht op te vangen en zich te koesteren in de warmte.



 
Zo teer en broos maar toch zo ongelofelijk sterk. Er zijn zelfs trekvlinders die honderden kilometers afleggen. Niet zo maar rond fladderen maar doelgericht kunnen vliegen met een snelheid van 50 km per uur. Maar goed dat gaat niet op voor deze dagpauwoog.


 


Met eigenlijk verkeerd licht kun je op de foto hierboven niet goed de juiste kleuren zien maar wel daardoor de teerheid omdat je bijna door de vleugels heen kunt kijken.



Afgelopen jaar zag ik in Drenthe voor het eerst de kleine vuurvlinder, ook al zo'n mooi exemplaar wat zich hier laaft in de zon. En de wetenschap dat het echt wel weer zomer gaat worden ( en dan is het misschien wel zó warm dat je echt verlangt naar koelte!) trekt mij dan weer door de koude wintermaanden heen. Zodra de dagen lengen gaat de blik weer vooruit naar de zomer. Heerlijk vooruitzicht!

1 opmerking:

  1. Vandaag was het zo'n heerlijk zonnige dag, dat het wel haast voorjaar leek te gaan worden. Helaas, vanaf zaterdag duiken we eerst nog flink de winter in. Ik kan niet wachten tot er weer vlinders te zien zijn in onze vlindertuin (een stuk gemeentegrond tussen de woningen in, waar vorig jaar een heuse vlindertuin is aangelegd, daar waar eerst een grasveld was, zo leuk!)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...