donderdag 19 januari 2012

Antieke kleurtjes, doosjes en meer...Vandaag de laatste foto's van het werk van de vorige Bee.
Onderstaand quiltje is van Fieke. Meestal is Fieke meer van de bloemetjes ( en de bijtjes) en schattige poppetjes en zo, maar toen ze in de kerstvakantie kleinkinderen te logeren had moest er even een makkelijk werkje tussendoor komen.
Ook zo grappig: in deze quilt zit zowaar zwart, een kleur die ze eigenlijk nooit gebruikt. Sterker nog: toen we met het tasjesdoorgeefproject bezig waren heeft ze zelfs zwart moeten kopen omdat ze dat niet had.....
En ik?
 Ik denk dat ik geen quilt heb waar de kleur zwart niet in voorkomt en vaak is het de basis kleur....
Zo zie je maar: ik loop een kraam met antieke stoffen zó voorbij en word als een magneet toe gezogen naar een kraam met felle kleurtjes. En bij Fieke zou dat precies andersom zijn..... 
Voor ieder wat wils zeggen we dan hè....

Overigens kan ik quilt in die kleuren wel heel mooi vinden maar zal het zelf niet maken of kopen.


Lon en Jenny Maakten deze schattige doosjes van vilt en een laagje organza ( dat laatste is op de foto nauwelijks te zien). Het witte vilt laat zien hoe het doosje opgebouwd is. Het ontwerp is van Lucie Huig- Dunnebier.


Hier met een iets helderder belichting. Nog nét zijn de sierrandjes te zien waarmee het geheel mooi is afgewerkt.

Vandaag heb ik 's avonds met Trudi gehandwerkt en dat doen we al 20 jaar samen. Zij was aan het breien en de viltpoppetjes van Heit en Mem aan het maken en ik maakte het wagonnetje met de letter S af. Maar morgen vertel ik  meer over het handwerken dat we al zo lang samen doen en laat ik foto's zien met het resultaat.

Groetjes,
Annemieke

3 opmerkingen:

  1. hallo Annemieke,De doosjes staan er mooi op.
    Fijn dat je de naam van Lucie Huig genoemd hebt.
    Lon Planjer

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...