donderdag 30 juli 2020

Boek... De Nachtroos van Lucinda Riley

Natuurlijk is Riley vooral bekend van haar 7 zussen serie maar




ook haar standalone boeken zijn indrukwekkend!
Eerder las ik al "de Lavendeltuin" en "de orchideeëntuin" ( ook uitgegeven onder de naam "Terug naar Whartonpark"  maar dit was ook weer een topboek!

De indredienten voor haar succesverhalen zijn steeds hetzelfde: het speelt zich af in twee verschillende tijdsperken en die verhaallijnen komen uiteindelijk bij elkaar. Maar ook de dosis geschiedenis, op feiten gebaseerd, maken het voor mij extra leuk.

Dit verhaal speelt zich af in Engeland én India.
Vooral van dat laatste land weet ik niet heel veel en is prachtig beschreven.



De inhoud kort beschreven: 

Jaipur, India, 1911. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist de elfjarige Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury, erfgenaam van het prachtige, afgelegen landgoed Astbury, en zijn sluwe moeder. De reis naar Engeland verloopt door deze ontmoeting heel anders dan Anahita ooit had kunnen denken…
Een eeuw later komt actrice Rebecca Bradley voor een nieuwe film naar het inmiddels vervallen landgoed. Ze hoopt daar te kunnen ontsnappen aan de paparazzi en roddels die haar in Amerika achtervolgen. Tijdens het filmen ontmoet ze de Indiase Ari Malik, die naar Astbury is gekomen op zoek naar zijn familiegeschiedenis. Samen ontrafelen ze de duistere geheimen rond Astbury Hall en komen steeds dichter bij de waarheid die decennialang verborgen bleef.


Ook in dit verhaal is klasse verschil een belangrijk breekpunt en zijn zowel India als Engeland natuurlijk hierom bekend.  En dit in combinatie met de op waarheid beruste geschiedenis maakt dit boek voor mij dat het veel meer is dan een simpel liefdesverhaal. 

1 opmerking:

  1. Ik heb hem ook gelezen. Mooi boek, mee eens. Daarna me gewaagd aan een deel van de zeven zussen....

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...