donderdag 6 december 2018

Een herhalingsrecept......PILAF

Omdat er regelmatig op dit gerecht gezocht word én het een lekkere maaltijd oplevert nog maals in de herhaling...


Vorige week maakte ik weer een keer pilaf!

( plaatje gevonden op het internet....)

Waarom?

Omdat het lekker is en omdat ik perziken over had!
De vorige avond had ik namelijk sla gegeten met fruit.


Hier het hele recept, genoeg voor 4p.:

( vloeibare) boter om in te braden
500 gram kipfilet
2 uien
half doosje champignons
2 teentjes knoflook

1 blik perziken
150 ml sap uit blik van de perziken
150 ml water
1 bouillon blokje
1 groot blikje tomaten puree
1 pakje gezeefde tomaten
5 eetlepels ketjap
3 theelepels sambal



Lekker met rijst en sla of tomaat en komkommersalade


Snij de kipfilet, ui en de champignons klein en braad aan.
Voeg de geperste of fijn gesneden knoflook toe.
Bak dit even mee.

Snij de perziken in stukjes en bewaar dit even. 

Blus het kipmengsel met 150 ml water en 150 ml sap van de perziken.
Voeg het bouillonblokje, de tomaten puree en de gezeefde tomaten toe.

Ook de ketjap en de sambal mogen er nu bij.
Laat dit een kwartiertje pruttelen en voeg daarna de perziken toe.
Laat dit even doorwarmen.

Geniet er van !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...