maandag 13 november 2017

Quiltcursus in Nieuwegein...

6 november deed ik in Nieuwegein bij naaimachinehandel Huissteden een cursus Machinaal quilten voor beginners gegeven door Babette van Hattem.
Met zes mensen ( vijf vrouwen, één man!) waren we ijverig aan het werk achter onze machientjes. Voor de meeste was het machine quilten helemaal nieuw, een enkeling had er iets meer ervaring mee. Maar hoe dan ook: altijd is het nuttig en leerzaam...
Met één centraal middenstuk gemaakt door een zelf gekozen sjabloon en een vlakverdeling in acht delen moest dat opgevuld worden met verschillende mogelijkheden voor machinaal quilten die uiteraard allemaal geleerd moesten worden.


We hadden een leuke groep en iedereen was ijverig aan het werk.


Babette, hier in het midden, kijkt goedkeurend toe...

Een effen stof óf een stof met weinig patroon is wel zo prettig werken als je leert machinaal quilten: je ziet tenminste wat je doet! Mits je natuurlijk een contrasterende kleur naaigaren gebruikt.
Een daglichtlamp ( voor degene die geen helder ledlampje in de naaimachine zelf heeft) is best handig!


Dit berichtje is een beetje laat geplaatst want tijdens het schrijven aan dit bericht begaf mijn laptop het definitief. Het duurde even eer ik een ander had. Vandaar dit bericht met vertraging.

1 opmerking:

 1. Leuk dat je deze workshop hebt gedaan.
  Volgende week ga ik ook een workshop doen bij haar.
  Laat jij je resultaat ook zien?
  Gezellige avond
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...