Afgelopen week maakte Lidia een heerlijke rabarber crumble!!
We aten het zonder room maar wel lekker nog een beetje warm.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g rabarber
- 50 g boter
- 100 g bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 g suiker
- 1 snuifje kaneel
Bereidingswijze
- voor de compote:
- verwijder (zonodig) het blad van de rabarber en snij de stengels in stukken van 3 cm.
- breng in een kleine pan 1 dl water aan de kook met 75 g suiker, roer de rabarber erdoor en laat de stukjes in 5-6 minuten gaar worden.
- laat het vocht op hoog vuur inkoken tot het stroperig is, proef of de compote zoet genoeg is en laat het afkoelen
- verwarm de oven voor op 200?C.
- smelt de boter en laat afkoelen.
- roer in een kom bloem, suiker, vanillesuiker en kaneel door elkaar, giet de boter erbij en kneed tot een kruimeldeeg met de vingertoppen of een vork.
- schep de rabarbercompote in 4 ovenvaste schaaltjes en strooi het kruimeldeeg erover.
- zet de schaaltjes ca. 25 minuten in de oven tot het deeg lichtbruin is
Serveertips
Serveer lauwwarm of koud met geklopte room.
Lekker is deze rabarbercrumble!heb het al vaker gemaakt,net als andere variaties-makkelijk en smullen.
BeantwoordenVerwijderenWas al zo verrast toen ik je naam in Quiltnieuws zag-hebben ze dus niet goed gelezen.
goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe
Mmmm...lekker!
BeantwoordenVerwijderen