donderdag 11 januari 2018

Een nieuw spannend boek: de Krijtman!

Vandaag kreeg ik via Uitgeverij A.W. Bruna het nog te verschijnen( 30 januari) boek van C.J. Tudor om een recensie te schrijven later in de maand.

Erg leuk! Het sprak mij direct aan omdat de beschrijving al heel spannend klonk:

Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Was het dat afschuwelijke ongeluk? Of toen ze het eerste lichaam vonden?
Achteraf begon het allemaal op de dag dat het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond op de kermis. Toen de twaalfjarige Eddie de Krijtman voor het eerst ontmoette. 
Het was de Krijtman die Eddie op het idee bracht van de tekeningen: een manier voor hun vriendengroep om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. En het was leuk, in het begin, totdat de tekeningen hen leidden naar een lichaam van een meisje. 
Het grootste deel ervan, althans.

Dat was dertig jaar geleden en Eddie dacht dat het verleden achter hem lag. Dan ontvangt hij post. In de envelop bevinden zich twee dingen: een krijtje en een tekening van een stokmannetje. 
De geschiedenis herhaalt zich, en Eddie realiseert zich dat het spel nooit echt voorbij is geweest…

C.J. Tudor ( Caz) is een Britse en De Krijtman is haar thrillerdebuut.

Tijdens het schrijven van dit boek runde ze een uitlaatservice voor honden. Het idee voor het boek ontstond toen haar dochter allerlei krijtpoppetjes tekende op de oprit van hun huis.Het boek is in Engeland al eerder uitgegeven maar vóór het verschijnen al een internationale bestseller: de vertaalrechten werden binnen een paar weken aan 39 landen verkocht.
Ik ben erg benieuwd naar het boek en natuurlijk zal ik de recensie hier ook laten lezen!
# hebbanbuzz  # awbruna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...