donderdag 24 augustus 2017

Cursus raster en echo quilten....

Voor het eerst volgde ik een cursus van Babette van Hattem en deed dat in Gieten bij QUILTSHOP ONLINE van Marlies.
  Het was een intensieve maar leuke dag!

Met behulp van mallen mochten we gaan tekenen op stof die we gekregen hadden. Er was keus uit diverse pakketten maar ik koos voor een donkerblauwe voorkant. De achterkant stof bevatte meerdere kleuren maar daar heb ik nog geen foto van.

Om tot bovenstaande te komen gebruikte ik drie verschillende mallen. Op zich is dat al leuk, het combineren van de quilt stencils! Je kunt zo'n quiltstencils natuurlijk ook helemaal gebruiken maar ook een gedeelte waardoor je weer nieuwe combinaties kunt gebruiken.


En toen achter de naaimachine!
Wat viel dat tegen! Hoewel zeker niet de eerste keer is het volgen van een patroon freestyle wel even anders dan bijvoorbeeld uit de losse pols meanderen. Want nu moet je de lijnen volgen en natuurlijk, het allermoeilijkste, de steek grootte gelijk krijgen.
Gelukkig is de foto niet voor niets een beetje veraf genomen ;-)
Babette deed ook verschillende technieken voor en dat was wel verhelderend. En eigenlijk is er maar één advies mogelijk om het net zo goed te leren als haar: kilometers maken en hééél veel oefenen.

Hier her resultaat na één middag werken. Het middenstuk is nog niet helemaal klaar maar laat in ieder geval iets zien van hoe het moet worden! 

Nu maar proberen om van de bibberlijnen met wisselende steekgrootte een rechte lijn te krijgen met mooie regelmatige steken!

Wil je weten waar Babette nog meer cursussen geeft en wat er allemaal op haar programma staat?
Klik dan HIER

1 opmerking:

 1. Mooi patroon heb je gemaakt om door te quilten.
  Was daar ook graag heen geweest maar heb er niets meer over gehoord.
  Als je het pedaal van je naaimachine in moet drukken met je voet dan zit er misschien een opening. Daar kun je dan een klein houtblokje tussen doen dan kun je nooit te hard gaan met naaien en beter je werk sturen.
  Succes en gezellig weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...