zaterdag 23 november 2013

Snelle, makkelijke appeltaart....

Deze taart maakte ik al twee maal de afgelopen tijd en hij is erg lekker!!





Een snelle makkelijke taart waarbij je niet hoeft te kneden!

De ingrediënten: 

250 gram zelfrijzend bakmeel ( ik gebruikte 240 gram bloem en 10 gram bakpoeder)
1 kilo goudreinet of een andere appel naar keuze
150 gram suiker
2 zakjes vanille suiker
150 gram margarine of roomboter
3 eieren
75 gram gewelde rozijnen
1 eetlepel custard poeder
kaneel 
2 eetlepels abrikozen jam
eventueel noten ( erg lekker!)

Schil de appels en doe de custard, kaneel, rozijnen, vanille suiker en de noten er door.

Mix de suiker en de eieren tot het er romig uit ziet. 
Voeg de gesmolten boter erbij en de bakmeel en mix nog een paar minuten.

Giet een gedeelte van het deeg in de met bakpapier beklede of  beboterde springvorm.
Hierna de appels in de springvorm met daar over heen het restant van de deeg. ( Ik moest het deeg een beetje helpen het was niet zo vloeibaar)

Doe de taart 10 minuten in een oven die voorverwarmd is op 200 graden.
Hierna nog 5 kwartier bakken op 170 graden.
( ik heb een hete luchtoven)
De abrikozenjam samen met 2 eetlepels water verwarmen en over de afkoelende taart smeren.

Een beetje poedersuiker over de taart is ook mooi en lekker!


Dit recept zag ik bij HERMIE !

3 opmerkingen:

  1. Appeltaart is nog steeds mijn favoriet en ik probeer altijd nieuwe recepten uit we hebben ooit zelfs een maandelijkse appeltaart "wedstrijd" in de familie gehad. binnenkort zal ik hem zeker maken.
    groet, Joke W.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hem ook gemaakt van glutenvrij zelfrijzend bakmeel maar ik heb er een beetje speculaaskruiden door de meel gedaan.En ze vonden hem hier allemaal lekker.
    Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En een beetje spijs en citroenrasp erbij-jammie!
    Heerlijk recept
    goed weekend
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...