maandag 17 maart 2014

Wat mede mozaiekers maakte....

Van het weekend liet ik mijn eigen mozaïek schaal zien, maar ook de andere mede cursisten maakte hele mooie werkstukken!  Deze mooie schaal is van een maakster die liever haar naam niet terug zag op het internet, maar ik vond het té mooi om niet te laten zien en dat vond ze gelukkig wel goed!
4 cursisten kozen voor een schaal, 2 gingen er voor een torso!
Anje Hendriks koos voor klaprozen in haar groene schaal.

En ze koos hiervoor nadat ze zich had laten inspireren deze onderzetter. Erg origineel!

 Els van Engen ging uit van de basismaten van de glassteentjes en maakte deze vrolijke blauwe schaal! De vele tinten blauw maken het heel levendig!


En ook Marlies Tjallingii ging voor blauw! Ze maakte er een mooie bloem in en je kunt hier zien dat ze ( terecht!) zeer tevreden is.


Even een detail om het a-symmetrische bord beter te laten zien:  

Ik vind ook haar donkerblauwe buitenrand aan de rechterkant erg leuk: één soort glassteentje maar steeds nét iets anders!


Voor Greet Vleghaar geen schaal maar een torso!
Haar voorkant is al bijna klaar en de kleuren zijn erg sprekend.

Ellie de Jong koos voor hele andere kleuren maar laat daarmee zien dat er heel veel mooie harmonieuze tinten bruin zijn die heel goed samen deze torso sieren!Het leuke van deze groep was, dat het én heel gezellig was en erg leuk om te zien dat iedereen weer heel anders werkt. De één houdt grover en de ander van fijn werk. En waar de één kiest voor felle kleuren gaat de andere liever voor gedekte kleuren.


Helaas kan ik niet laten zien hoe de schalen en torso's geworden zijn na het voegen omdat iedereen daar thuis mee aan de gang moest. De lijm moest immers minstens 24 uur drogen....

Maar misschien willen de dames wel foto's sturen van het werk als het helemaal klaar is??? ( klik voor email in linker kolom bovenin blog)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...