dinsdag 6 januari 2015

Twee toevalligheden....

Twee toevalligheden vandaag....


de eerste moest een poosje wachten in de wachtkamer van de huisarts en zag daar een gevulde boekenkast staan. Met een bordje erbij dat de boeken geleend mochten worden! Ik zag daar de paardenfluisteraar staan van Nicholas Evans. Ik las het ooit en vond het prachtig! Dus nam ik het mee. Ik heb nog even gevraagd of het de bedoeling is dat je hetzelfde boek weer retour bracht of juist een andere. Want dat is ook een optie. Maar nee hetzelfde boek moet weer retour.
En als tweede's avonds zag ik bij de Wereld Draait Door dat Mark Zuckerberg een lees hype had gecreëerd door alleen maar te noemen dat zijn goede voornemen was om iedere maand 2 boeken te lezen in 2015.
Bovendien roept hij iedereen op om mee te doen en mee te lezen en ervaringen en suggesties te delen op Facebook. Met als gevolg dat het eerste boek dat hij wil gaan lezen: The end of power van Moisés Naím zowel in Amerika als in Nederland vrijwel uitverkocht is.


De reden voor zijn uitdaging was het feit dat hij vond dat hij te weinig las.
En ook dat is iets wat ik vaak denk: vroeger verslond ik boeken. Sterker nog als tiener was mijn ideale zondag een hele zondag in bed met een boek. En alleen om te eten kwam ik mijn bed uit en 's avonds was het dikke boek uit!

En nu?
Het komt er niet van.... met een laptop vol interessante dingen, de tv die automatisch aanstaat 's avonds zijn de vrije uurtjes weer snel voorbij.
En een hele zondag in bed? Dat kan gewoon niet meer.... ;-(

Maar nu heb ik dus een mooi boek in huis en wie weet kom ik ook tot 24 stuks!


2 opmerkingen:

 1. Dit herken ik helemaal. Vroeger las ik ook stapels boeken maar met een groeiend gezin had ik steeds minder tijd en nu iedereen de deur uit is komt het er ook maar af en toe van. Wel gemakkelijk "leesvoer", tijdschriften en zo. En ook de blogstukjes zijn natuurlijk kort. Gelukkig kan ik wel meer handwerken "voor de lol"tegenwoordig. Fijne dag, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke uitdaging is dit!
  Zelf lees ik weer geregeld een boek nu de kinderen op zichzelf wonen en ik kom wel aan 2 boeken per maand toe.
  veel leesplezier
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...