maandag 11 september 2017

Groepsquilts in Alkmaar...

Ik ben altijd verrast als ik groepsquilts zie op de tentoonstelling van het Quiltersgilde. 
Het lijkt mij niet eenvoudig om één grote quilt te maken met meerdere personen. Toch lukt het deze dames ( ga ik maar van uit) uitstekend!
Het moet natuurlijk wel één geheel worden en anders dan bij de miniatuur tentoonstelling ( waarbij iedereen zijn eigen quiltje kan maken) aan het formaat voldoen. Maar daar hebben de groepen leuke oplossingen voor bedacht heb ik gezien!
De eerste quilt die ik laat zien is die van quiltgroep "schots en scheef"( dat beloofd niet veel goeds was mijn eerste gedachte). Een groep van 11 personen uit Benneveld. "Zeg het met thee" haakt in op de leuke actie van Pickwick om de labeltjes van de theezakjes te voorzien van vragen.  Met quilten én borduren laten ze zien dat er heel origineel is gewerkt. Erg leuk om aandachtig te bekijken!


 nog een detail...

Quiltgroep de Lakenquilters uit Warmond ( 16 personen) noemde hun quilt " Stijlvol 2017", ongetwijfeld genoemd naar de groep die dit jaar 100 jaar bestaat en waar Mondriaan één van de bekendste personen uit is.   Om aan de eis van het formaat te voldoen zijn alle miniatuurquilts op een ondergrond gemaakt. Het Quiltersgilde koos hun quilt uit voor een ansichtkaart.

Wel in één geheel is deze quilt  "Uit de lappenmand "  van de groep Op weg naar Art 5 uit Harderwijk, bestaande uit 9 personen.  Moeilijk voor te stellen dat deze quilt door meerdere mensen gemaakt is omdat het wel echt één geheel is en netjes gemaakt is. De vlakverdeling is wel te zien maar heel knap gemaakt! detail...
De zes personen van quiltgroep A.K.E. uit Emmen maken ook een quilt uit één geheel!
Ook hier geen taakverdeling te zien en dus knap gemaakt.
Ze zetten zich hier mee heel toepasselijk, want het is de naam van de quilt, in de schijnwerper!

Ze zetten zich hier mee heel toepasselijk, want het is de naam van de quilt, in de schijnwerper!


 detail....

Meisje voor de spiegel is de titel van de quilt van een 8 personen tellende groep uit Drachten.
Het lijkt glas in lood maar juist het lood ontbreekt en het bestaat uit 12 kleinere quiltjes. Zou het eigen ontwerp zijn of is een schilderij ( Picasso?) de inspiratiebron???

 Amish Sextet is de naam van de zes kleine quilts die één geheel vormen. De zes leden komen uit Linschoten. Hoewel zes verschillende patronen is het door de gekozen stof weer een eenheid.

Detail waarin het machinale quiltwerk goed te zien is....

1 opmerking:

  1. Leuk om zo toch nog iets van de tentoonstelling te kunnen zien waar ik niet geweest ben. Leuk die groeps-werkstukken en duidelijk uitgelicht.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...