zondag 21 december 2014

Lekker toetje(10)......... kwark, perzik, langevinger trifle!


Het laatste toetje van het jaar!




Is een trifle met lekkere frisse ingrediënten:


Nodig:

1 glazen vorm
1 maatbeker
staafmixer/ keukenmachine
1 pak lange vingers
500 gram kwark
200 ml slagroom
schepje suiker
1 zakje klop klop
1 blik perziken
5 velletjes witte gelatine


Werkwijze

Bedek de bodem met lange vingers.

Klop de slagroom en voeg als het bijna stijf is de klopklop en de kwark toe.
Meng het geheel door elkaar.
Giet de helft van het mengsel op de lange vinger bodem.
Leg weer een laag lange vingers op het mengsel.

Pureer nu de helft van de perziken ( zonder vocht) en schep deze puree door het overige slagroom/ kwark mengsel. Meng het geheel en giet het over de tweede laag lange vingers.

Pureer nu de andere helft van de perziken in de maatbeker en voeg óf sap uit het blik of water toe tot je ongeveer 450 ml hebt.






Leg 5 velletjes 5 minuten lang in koud water en zet ondertussen op een laag vuur de perzikpuree op.
Knijp de velletjes één voor één uit en los het op in de warme vloeistof.

Haal het van de warmtebron en laat het een paar minuten afkoelen alvorens het over de kwark/slagroom mengsel te gieten.







Zet het geheel een paar uur in de koelkast op op te stijven.

Serveer het toetje in plakken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...