zaterdag 25 maart 2017

Regiodag Bussum (2)

Nu een fotoverslagje van de show and tell tijdens de regiodag op 21 maart
Streepjes en ruitjes, daar is Trudie Vink gek op!
Keurig liet ze de streepjes allemaal dezelfde kant op lopen om te voorkomen dat het een rommelig geheel zou worden. En zijn nu de ruitjes en streepjes op? Welnee! 

Frieda Westerink noemde haar quilt "Reislustig" deels om het gekozen patroon: de flying Geese. Deel omdat ze zelf erg van reizen houdt. Het begon met een gekregen lapje maar daar moest natuurlijk méér bij....


Aan de achterkant is het quiltwerk beter te zien,

Voor Elly van Dinteren begon deze quilt met een facebookgroep van Moda blokken maar ze ging ook deels haar eigen weg. Zo kwam in haar versie van de quilt geen Amerikaanse vlag in het emmertje maar een Rotterdamse én een baby die een kleinkind symboliseert.  En de quiklt is afgemaakt in 2016, dat mag duidelijk zijn..

Anneke Maijoor kreeg een midden pannel maar verzon er zelf diverse blokkenranden omheen in bijpassende kleuren. Een geslaagd geheel.
De studerende kleindochter van Marjolijn wilde wel weer een quilt van oma, ze had al een hele collectie, mits het een moderne werd. En dat is gelukt met deze kleurrijke quilt die gemaakt is op een papieren achtergrond. De kleuren zijn echt vrolijk! 
De variahexen quilt is gemaakt door Marietje Sibbing. Ze heeft er met plezier aangewerkt!
Om het quiltje dat een keer eerder gemaakt werd tijdens een regiodag helemaal af te maken kreeg het niet alleen een afwerkbies maar werd het op hout vast gemaakt zodat het net een echt schilderijtje is.

Als je gek bent op katten én op quilten is het idee voor een leuke jelly roll quilt zó geboren.
Helaas ben ik vergeten om de naam van deze maakster te noteren...

Ook de naam van de maakster van dit kussen ben ik kwijt maar het verhaal er achter was leuk: schoondochter zag tijdens het strijken van een overhemd een leuke stof en het idee voor dit kussen was geboren: vóór een werkje gemaakt tijdens een eerdere regiodag waarbij de stof gevlochten wordt en aan de achterkant een deel van een overhemd ( met borstzakken en knoopjes!) om het binnenkussen er makkelijk uit te halen.


De sterren scrapquilt is gemaakt door Marian Brouwer. Ze maakte deze UFO tot een Affo om hem tentoon te kunnen stellen op de tentoonstelling van de Bee groep "De Krans" Marian was er zelf niet maar organisator van de tentoonsteling en mede bee lid Yvonne Telkamp van Quiltstudio Het Gooi liet deze quilt zien. 
Het is één van de vele quilts die daar te zien zullen zijn, Meer info over die tentoonstelling klik: HIER
Zelf toont ze een kussen gemaakt in de techniek van de cathedral window, een mooie gelegenheid om te kijken wat de mogelijkheden zijn van een charmpack van kleine lapjes.


Voor mij is de show and tell altijd het leukste onderdelen omdat ik de achterliggende verhalen altijd zo leuk vind.... Van een tafelkleed als achterkant tot een aanpassing op een patroon voor een speciale reden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...