vrijdag 25 november 2016

Pompoentaart..... lekker in de herfst!

Een tijdje geleden maakte ik deze pompoentaart, voor de eerste keer....maar wel een blijvertje!Al blijft pompoen natuurlijk een seizoensproduct  maar erg lekker om juist in de herfst eens op tafel te zetten. Ik vond het op de site van de Jumbo.

De ingrediënten: 

250 gram ongezouten roomboter
175 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel koek- en speculaaskruiden
175 gram hokkaidopompoen , mét schil
1 sinaasappel
75 gram hazelnoten ( dit liet ik weg ivm allergie van één van de eters)
150 gram poedersuiker
200 gram roomkaas naturel ( ik koos voor monchou)
snufje zout


hokkaidopompoen

Klop met een mixer of in een keukenmachine 125 gram boter met de suiker, 1 zqakje vanillesuiker en een mespunt zout tot een romige crème. Klop er één voor één de eieren door. Voeg de bakmeel en de koek- en speculaaskruiden erbij en mix 2 minuten door.

Boen de pompoen schoon en rasp het vlees en de schil (!) grof. Boen ook de sinaasappel en rasp met een fijne rasp de oranje schil eraf. Schep de pompoen, de sinaasappelrasp en de hazelnoten door het beslag. Een klein beetje sinaasappelrasp hou je achter en gebruikt die voor de garnering. Schep het in de vorm en strijk het glad.

Bak de taart in 50-55 minuten in de voorverwarmde oven (160 Graden)


Laat de taart afkoelen en verwijder de vorm.
Klop met een mixer of keukenmachine de resterende 125 gram boter met de poedersuiker en het laatste zakje vanillesuiker tot een luchtige witte massa. Klop tenslotte de roomkaas erdoor.

Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met het vanilleglazuur en bestrooi met de achtergehouden sinaasappelrasp. Om de glazuur op te laten stijven zet je de taart nog minimaal 1 uur in de koelkast.


Ik vond de taart erg lekker en was verbaasd dat je de schil van de pompoen gewoon mee raspt.
De neutrale smaak van de pompoen is erg lekker in combinatie met de vanilleglazuur met de monchou.En voor de pompoen die overblijft kun je makkelijk DIT recept voor een heerlijke pompoensoep gebruiken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...