maandag 24 oktober 2016

Herfst...Heerlijke pompoensoep!

Wederom een echt herfstrecept: de pompoensoep!

Ik kocht een kant en klaar groentepakket voor de pompoensoep bij Appie. Maar het was zó lekker met aparte ingrediënten  dat ik het leuk vind om hier te delen én daardoor te bewaren voor mijzelf....

De ingrediënten:

2 wortelen
1 flespompoen
1 stukje gember 
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 appel
1 sinaasappel
2 groentebouillon tabletten
2 eetlepels olijfolie
1 liter water
optioneel: scheutje kookroom of crème fraîche 
                 cayennepeper 

Schil de pompoen ( hoeft niet persé), verwijder de pitten en snij in blokjes. Maak de wortel schoon en snij deze in dunne plakjes Snipper en pel de sjalotjes en de knoflook. Schil de gember en hak een stukje ter grootte van 2 dobbelstenen fijn. Ontdoe de appel van schil en klokhuis en snijd in stukjes. Pers de sinaasappel.
Verhit de olijfolie en fruit 3 minuten op een lage temperatuur de sjalotjes, knoflook en de gember. Voeg de wortel en de pompoen toen en bak dit 5 minuten lang op een middelhoge temperatuur. Af en toe husselen.Voeg het water, de appel, sinaasappelsap en de bouillonblokjes toe en laat het 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en voeg eventueel een half theelepeltje cayennepeper en de kookroom of creme fraiche  toe. Dit laatste stond niet in het recept van Appie maar ik miste een wat vollere en romige smaak.

Hoewel de pompoen en daarmee natuurlijk de soep een echt seizoens/ herfstproduct is, is het wel een blijvertje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...