vrijdag 19 februari 2016

Misschien op TV......?

Afgelopen dinsdag was mijn zoon, Tom bij de opnames van
                                             Nova College tour.

Hij koos niet zomaar voor deze opnames, maar omdat hij de geinterviewde Daan Roosegaarde bewonderd. 

Het leuke is dat hij zijn vraag mocht stellen die hij van te voren opgegeven had, en daar zelfs al van te voren over opgebeld was.

Ben benieuwd of het ook uitgezonden gaat worden want er moet natuurlijk veel geknipt en gemonteerd worden voor zo'n uitzending. 
Inmiddels is de uitzending geweest: en ja hoor!


Niet alleen te zien maar ook te horen. Niet alleen met een vraagstelling maar ook met een goed punt tijdens de discussie!


Meer info over Daan Roosegaarde ( bron: site college tour):


Daan Roosegaarde

Uitzending: 19-02-2016
Hij is een pionier op het gebied van kunst die de relatie tussen mens, technologie en ruimte verkent, werd uitgeroepen tot Young Global Leader op het World Economic Forum in Davos en hij werd onlangs benoemd tot Kunstenaar van het Jaar 2016. Op 16 februari is Daan Roosegaarde te gast in College Tour.
In het kleine Nieuwkoop wordt op 24 juli 1979 Daan Roosegaarde geboren. Dichtbij de Nieuwkoopse plassen is hij van jongs af aan altijd buiten bezig met het bouwen van boomhutten, spelen met de natuur en het creëren van eigen plekken. De passie van het maken blijft als hij ouder wordt, maar de middelen veranderen. Hij is geobsedeerd door het in beweging brengen van dingen. Op achttienjarige leeftijd begint hij aan een opleiding aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Zonder succes: hij wordt er af gegooid. Twee jaar later probeert hij het opnieuw in Enschede, waar hij Cum Laude afstudeert. Hij volgt daarna een opleiding aan het Berlage Instituut in Rotterdam.
Roosegaarde noemt zijn werk ‘techno-poëzie’. Hij probeert verbanden te leggen tussen ideologie en technologie door interactieve en hightech omgevingen te creëren waarin toeschouwer en ruimte één zijn. Zo bouwde hij een toren die smog uit de lucht zuigt, werkt hij aan een ‘slimme’ snelweg met lichtgevende belijning en geeft hij in samenwerking met Minister Schultz de Afsluitdijk een nieuw gezicht. Vooral de projecten ‘Dune’,  ‘Smart Highway’ en ‘Smog free Tower’ brengen Roosegaarde internationale faam.
Met zijn projecten probeert Roosegaarde mensen bewuster te maken van hun omgeving. Waar andere kunstenaars graag decoreren, wil Daan hervormen met zijn kunst. Hij heeft voor zijn werk al veel prijzen in ontvangst mogen nemen. De INDEX Design Award, de World Technology Award, twee Dutch Design Awards, de Charlotte Köhler Award, en China's meest succesvolle Design Award. Zijn werk staat over de hele wereld en volgens de Duurzame 100 van Trouw is hij een van de meest invloedrijke Nederlandse groene leiders.
Op 16 februari spreekt College Tour hem in zijn eigen Studio Roosegaarde in Rotterdam.

1 opmerking:

  1. Wat leuk! Nu hopen dat hij inderdaad er niet uitgeknipt wordt-spannend!
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...