donderdag 21 januari 2016

Wilt u het bonnetje mee? Nee dank u!

Zelf neem ik zelden een bon aan, en zeker niet bij een supermarkt. 

Maar onderstaande tekst van het programma Groen licht zet wel aan tot nadenken....
Als we ervan uitgaan dat alle huishoudens in Nederland 3 bonnen per week krijgen, dan zijn dat ruim een miljard bonnen per jaar. Dat kost ruim 11.000 bomen.
Alleen al supermarkt Jumbo gebruikt jaarlijks 430.000 rollen kassapapier van 90 meter per stuk. Dat is 38 miljoen strekkende meter kassabonnen.
Zonde, vindt Jumbo. De supermarkt vraagt sinds 2012 of je wel een bon wil en zo nee, dan wordt ie ook niet geprint. Plus en Albert Heijn doen dat ook. Albert Heijn bespaarde daarmee sinds 2009 bijna 400.000 kilometer kassabon. Dat is 10 keer de omtrek van de aarde!
Maar de meeste winkels printen automatisch een bon vanwege garantie en ruilen. Als de klant geen bon hoeft, gaat ‘ie dus in de prullenbak. ALDI doet de kassabonnen bij het oud papier. Zeeman liet ons weten dat dit onderwerp naar aanleiding van onze vragen op de duurzaamheidsagenda komt.
Veel winkels printen tegenwoordig op FSC-gecertificeerd papier. Dat keurmerk zorgt voor verantwoord beheer van bossen. Maar het blijft natuurlijk zonde als je de bon gewoon weggooit. Ook al doe je dat dan in de oud papierbak.

3 opmerkingen:

 1. Goed gedacht en gedaan.
  Linksom of rechtsom, alle beetjes blijven helpen en vooral blijven denken bij wat je doet.
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in België krijg je het nog automatisch . Ik kijk ook altijd onmiddellijk na of er geen fout is gebeurd , wat toch een aantal keer gebeurt . Als je geen kassaticket krijgt kun je het toch niet nakijken ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het idee is goed, maar helaas gebeurt het nog te vaak, dat de kassabon niet klopt en dan wel in mijn nadeel. Ik kijk mijn kassabon altijd na of hij klopt.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...