zaterdag 2 januari 2016

Enchiladas met sperziebonen en kip....

Oudejaarsavond had ik dit lekkere recept weer op tafel staan!





Ingredienten:

500 gram sperziebonen
1 grote of 2 kleine uien
1 paprika, rood of geel
6 wraps
1 pond kipfilet
1 kippenbouillonblokje
500 ml water
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels bloem
1,5 theelepel chilipoeder
1 theelepel knoflookpoeder
beetje komijnpoeder 
1 groot blikje tomatenpuree
125ml crème fraîche
2 stengels lente ui
geraspte oude kaas
Beetje boter om ovenschaal in te vetten




Kook de sperziebonen  15 tot 20 minuten en laat ze daarna uitlekken
Bak daarna de in stukjes gesneden kipfilet, ui en paprika.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng het water aan de kook en voeg hier het kippenbouillon tablet in op.

Verwarm de olijfolie in een pannetje en voed de bloem toe, flink doorroeren met een garde. 
Voeg de chilipoeder, de knoflookpoeder, de oregano en de komijnpoeder toe en daarna de de bouillon in scheutjes toe waarbij je steeds moet roeren met de garde om een gladde massa te krijgen. Hierna het blikje tomatenpuree toevoegen en een minuut of 10 laten pruttelen. Roer er de crème fraîche door.



Vet de ovenschaal in.

Leg nu steeds in een wrap wat van de kipfiletmengsel, wat sperziebonen, wat geraspte kaas en voeg wat saus toe. Rol de wrap op en leg het in de schaal. Vul ze zo alle zes en giet het restant van de saus over de schaal. Gebruik de lente ui en eventueel nog wat geraspte kaas om te garneren.

Plaats de schaal 15 tot 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Het originele recept vond ik bij BRENDA KOOKT maar ik paste het wat aan.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...