zondag 6 april 2014

Lekker toetje...rabarbercrumble!!! (4)

Op herhaling omdat dit recept lekker is voor deze tijd van het jaar én ook met veel variaties toepasbaar is!





INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 500 g rabarber

  • 50 g boter

  • 100 g bloem

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 125 g suiker

  • 1 snuifje kaneel

BEREIDINGSWIJZE

  • voor de compote:
  • verwijder (zo nodig) het blad van de rabarber en snij de stengels in stukken van 3 cm.
  • breng in een kleine pan 1 dl water aan de kook met 75 g suiker, roer de rabarber erdoor en laat de stukjes in 5-6 minuten gaar worden.
  • laat het vocht op hoog vuur inkoken tot het stroperig is, proef of de compote zoet genoeg is en laat het afkoelen

  • verwarm de oven voor op 200?C.
  • smelt de boter en laat afkoelen.
  • roer in een kom bloem, suiker, vanillesuiker en kaneel door elkaar, giet de boter erbij en kneed tot een kruimeldeeg met de vingertoppen of een vork.
  • schep de rabarbercompote in 4 ovenvaste schaaltjes en strooi het kruimeldeeg erover.
  • zet de schaaltjes ca. 25 minuten in de oven tot het deeg lichtbruin is

SERVEERTIPS

Serveer lauwwarm of koud met geklopte room.

Geen rabarber?
Ook lekker met appel en diverse anderen fruit soorten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...