zondag 12 januari 2014

Ik ben om.... Annemieke aan 't haken!

Ik zag dat zoveel mensen aan het haken waren dat het bij mij ook begon te kriebelen!
Nee geen deken waar ontzettend veel mensen aan mee doen.... want als ik een deken wil maken dan quilt ik die liever!  Dus bestelde ik bij WOLPLEIN garen én een haaknaald nr. 5. ( Snel! Vrijdagmiddag besteld, zaterdagmiddag in de brievenbus) Ik bestelde 3 kleuren paars, wit en grijs van het merk Drops.Het heet "Paris"en is van 100% katoen.
En ik wil niet zeggen dat ik naast de brievenbus stond te wachten maar 3 minuten nadat ik het pakket uit de bus viste was ik aan het haken!

Ik had bij STIP EN HAAK een kussen zien staan en iets soortgelijks zag ik wel zitten!

Dus zocht ik een patroon en vond een leuke Granny duidelijk uitgelegd bij KARIN AAN DE HAAK!


Het is wel weer wennen maar mensen wat leuk om te doen!!!
Het garen is gemaakt van heel veel draden die  in elkaar getwijnd zijnen dat is voor iemand die na 30 jaar of zo het haken weer oppakt niet eenvoudig...


Maar wat ontzettend leuk om te doen!
Ik heb wel weer op moeten zoeken hoe ik de vaste, halve vaste, halve stokjes, stokjes, dubbele stokjes enz. moest maken maar lang leve het internet: dat vond ik HIER duidelijk met foto's en filmpjes uitgelegd.

Ze zijn nog niet perfect maar dat komt vanzelf!

3 opmerkingen:

 1. Ja leuk he dat haken....ik kan je écht niet om krijgen om ook aan de deken te beginnen. Zooo leuk ;-)
  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleuren hoor! En mocht je een keer andere katoen willen, zelf vind ik Sandy van het merk Online erg prettig werken. Het is er in heel veel kleuren (te koop bij mijn schoonzusjes website en winkeltje: signorawebshop.nl).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haken is en blijft leuk he;-) Ik brei zelf heel veel met de garens van Drops en die werken superfijn! Veel succes met je project.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...