woensdag 28 augustus 2013

I have a dream..... 50 jaar speech Martin Luther King

Op 28 augustus 1963, vandaag 50 jaar geleden, hield Martin Luther King zijn beroemde speech.


De ruim 200.000 toehoorders hielden hun adem in...

Aanhalingsteken openen
I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: "We hold these truths to be self-evident: that all men are created equal." I have a dream that one day on the red hills of Georgia the sons of former slaves and the sons of former slave owners will be able to sit down together at a table of brotherhood. I have a dream that one day even the state of Mississippi, a state, sweltering with the heat of injustice and sweltering with the heat of oppression, will be transformed into an oasis of freedom and justice. I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character. I have a dream today.
Aanhalingsteken sluiten

Vertaling in het Nederlands:
Aanhalingsteken openen
Ik heb een droom dat op een dag dit land zal opstaan en de ware betekenis van haar credo zal naleven: "Wij vinden de volgende waarheden vanzelfsprekend: dat alle mensen gelijk geschapen zijn". Ik heb een droom dat op een dag, op de rode heuvels van Georgia, de zonen van voormalige slaven en de zonen van voormalige slavenhouders in staat zullen zijn samen aan te schuiven aan een tafel van broederschap. Ik heb een droom dat op een dag zelfs de staat Mississippi, een staat, die blakert in de hitte van onrecht en blakert in de hitte van onderdrukking, veranderd zal worden in een oase van vrijheid en gerechtigheid. Ik heb een droom dat mijn vier kinderen op een dag zullen leven in een land waar zij niet beoordeeld zullen worden op hun huidskleur, maar naar de inhoud van hun karakter. Ik heb een droom vandaag.
Aanhalingsteken sluiten

(bron: wikikpedia)


Kippenvel....
Het is nu niet meer voor te stellen dat het in Amerika toen zo droevig gesteld was met de mensen rechten.

Maar misschien zeggen we in 2063 wel: "Weet je nog, 50 jaar geleden, was het in Rusland ( en vele andere landen)  droevig gesteld met de homo rechten. Niet voor te stellen hè dat Poetin toen nog aanhangers had..."

2 opmerkingen:

 1. Helaas valt er inderdaad nog altijd veel te verbeteren/leren accepteren.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoorde vanochtend op BBCnews dat de speech helemaal niet spontaan was,maar vooraf opgeschreven door iemand anders voor hem.Een van zijn zoons was ook nog aan het woord met herinneringen aan zijn vader.
  Ben het met Gonny eens-we zijn er nog lang niet,maar alle kleine beetjes helpen.Ik probeer een bijdrage hieraan te geven.Als we dat niet doen,dan gebeurt er ook niets en blijft alles hetzelfde.
  zonnige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...