maandag 3 juni 2013

Grof of fijn raster? Advies gevraagd...

Mijn Jelly Roll Quilt heeft heel veel blokken met zwarte rand en gekleurd hart of juist contra.
Maar ook 9 kleine en 2 grote effen vlakken die geheel doorgequilt gaan worden. Dit had ik nog nooit zo gedaan in een quilt maar vind het altijd heel mooi dus wilde ik het ook proberen.


Maar op de één of andere manier stelde ik het quilten van het grote blok steeds uit omdat ik het raster tekenen niet zo zag zitten. Toch maar een begin gemaakt met twee hulp lijnen om het midden goed te bepalen.

Eerst maakte ik een raster met lijnen om de 2 centimeter. Dat vond ik wat grof. Toen een raster met steeds 1 cm er tussen. Dat is wel wat fijn.... maar ook wel mooi.....en veel werk!!


Een detail....Het overzicht....

Wat vinden jullie mooier?
Wat zijn jullie ervaringen met grof of fijn raster?

3 opmerkingen:

 1. Het grove heeft toch ook zijn charme.. Als je het 'teveel' quilt trekt het misschien verhoudingsgewijs teveel vergeleken met de blokken er om heen (of wordt daar ook veel in gequilt?). Misschien is 1,5 cm ruit letterlijk de gulden middenweg.
  Sterte/succes met de beslissing en de uitvoering!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben het met Gonny eens-of 2cm of 1,5cm ruit doorquilten,anders gaat het trekken.Of je moet alle blokken zo intensief door quilten,maar niet het ene wel en het andere niet veel quilten.
  Succes en ben benieuwd naar wat je gaat doen.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. grof vind ik mooier, het wordt anders zo "kippengazerig

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...