vrijdag 12 oktober 2012

Gewond door een zwaard en bijpraten op de bee...

Afgelopen woensdag hadden we de eerste bee weer na de vakantie. En dan valt er veel te zien en te vertellen....


Manon heeft onze groep ooit eens voorgedaan hoe dit kerstboompje gemaakt moest worden. Je gebruikt er 2 verschillende stukjes stof voor per driehoekje en door het op een bepaalde manier te vouwen heeft voor en achter een verschillend effect. Jenny ( Quiltkwebbel Bee) heeft in haar vakantie onder de warme Spaanse zon gewerkt aan dit winterse tafereeltje...


Zelf was ze zeer gecharmeerd van het resultaat op de eerste foto maar zelf vind ik de andere kant op de tweede foto erg mooi. Maar gelukkig zijn er altijd twee kerstdagen en kun je dus ook voor beide kiezen ;-)


Ook is ze nog actief aan het borduren geweest en heeft 12 schattige blokjes gemaakt. Het grappige is dat als je goed kijkt dat alle blokjes hetzelfde zijn maar door de andere kleurverdeling lijken ze totaal anders. Nieuwsgierig? Dat houden jullie nog te goed want dat mag pas op het web als het netjes in een lijstje zit....

Naast de mooie quilts en ander handwerken was er op de bee natuurlijk ook veel te vertellen. Zo was Lon naar Zweden geweest. Niet alleen voor vakantie maar ook om hard te werken. Ze heeft daar twee weken lang gewerkt aan een weefgetouw en maakte een 14 kilo (!) zwaar kleed voor in huis. Maar het is erg mooi geworden. Ik heb de foto's alleen in een mapje gezien dus daar kan ik niets van laten zien. 
Gelukkig heeft ze een man die haar helpt met alle wol die in strengen aangeleverd wordt over te zetten tot bolletjes en bovendien kookt, shopt en sopt zodat zij alleen maar achter het getouw kan zitten en dat alleen maar hoeft te onderbreken om wat te eten..... ;-) Waar vind je nog zo'n man??

Maar niet alle verhalen gingen over leuke gebeurtenissen. Jenny werd na thuiskomst van vakantie door een heus zwaard verwond. Door koelbloedig en heldhaftig een kleine ridder te overmeesteren voorkwam ze een groter slagveld maar belandde daar door wel op de eerste hulp. Het zelfgemaakte zwaard van hout liet namelijk een splinter van bijna 3 cm achter in haar hand en dan ook nog niet verticaal maar horizontaal en maar liefst 1 cm diep. Brrr.... ik voelde het bloed uit mijn wangen trekken na dat gedetailleerde verslag over het avontuur in het ziekenhuis...Strekte Jenny met alle hechtingen!

2 opmerkingen:

 1. hallo
  wat een leuk kerstboompje, weet je waar ik ergens het patroon vandaan kan halen??
  Kan me voorstellen dat je even wit werd na verhalen over ziekenhuis, das ook een behoorlijke splinter zeg
  fijn weekend
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Compliment voor je site, ik zie leuke dingen, ook ik vraag me af waar ik het kerstboompatroon kan vinden.
  groeteen
  ria t.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...