donderdag 14 juni 2012

Oplichting via Marktplaats en hoe te voorkomen?

Het gaat heel vaak goed op marktplaats, héél vaak zelfs..... maar soms gaat het mis.....

Zelf koop en verkoop ik af en toe wat via Marktplaats maar mijn ervaringen zijn altijd positief. Ik selecteer altijd op postcode en kan dus zelfs een kijkje nemen. En laat dus niet een product op sturen. Als een product mijn deskundigheid te boven gaat neem ik iemand mee die daar meer verstand van heeft. Toen ik een laptop kocht ging mijn zoon mee en hij heeft van alles getest.

Hij koopt vaak en veel via Marktplaats en niet alleen in de regio. Sterker... hij kocht nog nooit een mobieltje nieuw. En vele andere producten...

Maar nu ging het mis!
Hij zag een i phone en reageerde. Vlot reactie en er volgde wat heen en weer gemail. Ja hoor je mag m komen bekijken. Geen probleem, wil je nu komen of liever vanavond? Ow je woont te ver weg? Nou ik wil wel zo'n goede speciale envelop kopen.... dan stuur ik m op.

Voor dat mijn zoon het geld over maakte controleerde hij het rekeningnummer van de tegenpartij in een speciaal daarvoor bedoelde site van de politie. ( ik wist niet eens dat dat bestond!) Geen probleem, geen waarschuwing voor het rekening nummer!

Maar toen bleef het stil! Geen reactie meer op mails over track en trace nummer, niet meer over of het gelukt was om te posten.

Ondertussen kreeg hij van Marktplaats een waarschuwing dat "een verkoper" bij hun negatieve beoordelingen kreeg.  Maar de advertenties en namen die ze mee stuurden waren anders...

Maar de brievenbus bleef leeg....

Toen keek hij weer in dat zelfde politiefilter en zag nu wat hij eerder niet zag: 
"vul het rekeningnummer in zonder puntjes"

En zonder die puntjes werd het rekening nummer wel rood!
Oplichting dus!

Voorkom problemen en check de gegevens via de volgende link:


Je kunt hier niet alleen rekeningnummers maar ook IBAN nummers, webwinkels, telefoonnummers en email adressen controleren. Staan ze negatief in een politiedossier dan krijg je een melding!

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!!!

Het was voor mijn zoon een dure les.....5 opmerkingen:

 1. Wat een vuile rotstreek! Ik kan dat niet uitstaan. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn maar dan nog. Ook in een winkel kun je slachtoffer worden van slechte service, voorbeelden genoeg van. We leven in een graaicultuur. Ik wens jou en je zoon veel sterkte, het is een les die je beter nooit hoeft te leren.
  Hopelijk toch een fijne dag, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daarom zal ik dat soort dingen nooit kopen op Marktplaats. Er zijn zoveel onzichtbare mazen waar je op moet letten. Meer als een tijdschrift of een boek wordt het bij mij niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. piep

  goh meid wat een ellende, zo n zonde van het geld:::::vertrouwen is zo moeilijk in deze wereld

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. vervelend voor je zoon, en ik heb weer wat geleerd nooit geweten van de politie check, bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor deze hele bruikzame tip, maar wel ontzettend sneu voor je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...